Premieră in România la Centrul Medical Provita: Terapia cu celule stem mezenchimale

Dr. Ovidiu Niicolae Palea
Dr. OVIDIU PALEA - Dir. Gen. Centrul Medical Provita
Intervențiile minim invazive reprezintă, fără nicio îndoială, viitorul medicinei!
Suntem mereu la curent cu ultimele descoperiri și tehnologii implementate la nivel internațional și încercăm să le aducem cât mai curând la dispoziția pacienților din România. Astfel, aceștia se pot bucura de tratamente rapide și eficiente, cu un minim disconfort și minimizarea riscurilor, fără spitalizare.
Dr. Ovidiu Palea

Dr. Ovidiu Nicolae Palea impreuna cu specialiștii Centrului Medical Provita utilizează, în premieră pentru România, tehnologia Lipogems, pe baza de celule stem mezenchimale, un instrument valoros pentru medicina regenerativă. Noua metodă poate fi utilizată cu succes în tratamentul multor boli, precum: vindecarea rănilor complexe, a arsurilor, a modificărilor degenerative ale articulațiilor, reconstrucția țesutului osos și cartilaginos, degenerarea discurilor intervertebrale, precum și în chirurgia plastică și medicină estetică.
Tehnologia se bazează pe faptul că aceste celule stem mezenchimale au capacitatea de a se transforma în diverse tipuri de celule specializate, precum cartilaj, mușchi, oase, tendoane, ligamente și grăsime. De asemenea, stopează procesele de cicatrizare, cresc vascularizarea, opresc procesul de moarte celulară datorat hipoxiei și sporesc capacitatea naturală a țesutului de a se regenera. Mai mult, deţin proprietăţi antiinflamatorii și bactericide.

Doctor Ovidiu Palea
“Lipogems este un țesut adipos purificat și prelucrat mecanic pentru a se transforma în celule stem mezenchimale. Acest țesut adipos este preluat de la pacient prin liposucție fin aspirativă, o procedură ușoară și fără durere. Celulele prelucrate sunt apoi implantate în zonele afectate, îmbunătățind procesele naturale de regenerare a organismului.”, explică dr. Ovidiu Palea, medic specialist ATI si specialist interventii minim invazive.

Tratamentul poate fi efectuat sub anestezie locală sau intravenos, la persoanele mai sensibile. Principalele avantaje ale Lipogems sunt invazivitatea scăzută și realizarea întregului proces printr-o singura intervenție (nu este nevoie de proliferarea celulară în laborator). În plus, nu este nevoie de spitalizare, iar pacientul poate pleca acasă după doar câteva ore de la finalizarea procedurii.
Doctor Ovidiu Nicolae Palea
Tehnologia poate trata modificări degenerative la nivelul articulațiilor și tendoanelor, entesopatii (cotul jucătorului de tenis și cotul jucătorului de golf, dar și genunchiul săritorului) sau reconstrucția oaselor și cartilajelor.
În plus, Lipogems permite revitalizarea și întinerirea semnificativă a diferitelor zone ale corpului, precum pielea feței și mâinilor, fiind de mare ajutor în medicina estetică. Intervenția este foarte puțin invazivă, se efectuează într-o singură ședintă, nu există vânătăi și tumefieri, iar efectul este de lungă durată.
Metoda poate fi folosită nu numai pentru față, dar și pentru mărirea sânilor, feselor, modelarea coapselor, cât și pentru întinerirea suprafeței mâinilor, precum și în tratamentul rănilor greu de vindecat.

Mai multe despre Dr.Ovidiu Nicolae Palea aici